Központi Kórházi Integrált Gazdálkodási Rendszer (KKIGR) kialakítása kapcsolódó alrendszerekkel

A KKIGR fő célja, egy olyan átfogó kontrolling és ellenőrzési rendszer kiépítése, mely gyors és megalapozott döntések meghozatalát segíti az egészségügyi politika irányítói számára, ugyanakkor komoly belső adminisztratív tehercsökkenést eredményezhet az intézményeknél az adatszolgáltatási kötelezettségeik lehetséges átalakításával.

A központi kórházi integrált gazdálkodási monitoring rendszer megvalósításával jobban modellezhető a kórházak gazdasági, pénzügyi működése, és láthatóvá válnak az adósságállomány felhalmozódásának okai.

A projekt eredményeként megvalósuló módszertani és informatikai fejlesztések eredményeként javulnak az Országos Kórházi Főigazgatóság intézményfenntartói képességei.

A KKIGR rendszer segíti az intézmények egységes gazdasági működését a nyilvántartások egységesítésén és a beszerzési folyamatok digitális ellenőrzésén keresztül.

Az Omni Consulting részt vett a program kidolgozásában, a magas szintű célok részfeladatokra bontásában illetve a megvalósítás során szakmai irányítást lát el.